Hoe stimuleer je mensen om afval in de afvalbak te gooien? Zestig derdejaarsleerlingen van onze school die het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) volgen gingen in 2021 al met dit vraagstuk aan de slag. Op donderdag 30 juni gaven zij door middel van leerzame presentaties hun advies aan de gemeente Lingewaard. Het eindresultaat werd door Platform vmbo Dienstverlening en Producten beloond met een welverdiende ‘Best Practices D&P Award’. De directeur van Platform vmbo D&P kwam naar OBC Huissen om de award persoonlijk uit te reiken. 

Verkozen tot Best Practice D&P

Het Platform vmbo Dienstverlening & Producten (D&P) riep scholen op om realistische contextrijke praktische D&P-opdrachten waar zij trots op zijn te delen. De opruimactie, die D&P-leerlingen van OBC Huissen op 13 december 2021 organiseerden, werd gekozen als Best Practice D&P. Op donderdag 30 juni was het moment daar om de award in ontvangst te nemen.

D&P-opdracht

De opdracht van de leerlingen bestond uit het coördineren, uitvoeren en naderhand evalueren van een opruimactie van zwerfafval. Hierna mochten de leerlingen hun bevindingen, oplossingen en aanbevelingen presenteren. Lees hier meer over het project.

OBC Huissen docent D&P neemt de award in ontvangst van directeur Platform vmbo D&P