OBC Huissen is een vmbo-school met een goede naam in de regio. Wij staan garant voor hoogwaardig persoonlijk onderwijs.

Onder het motto “Uitdagen waar het kan en begeleiden waar het moet” stellen we uw kind centraal.

Kansen en mogelijkheden

Wij bieden betekenisvol en praktijkgericht onderwijs. Leerlingen worden bij ons heel serieus genomen. Wij denken in kansen en mogelijkheden. Gaat uw kind bijvoorbeeld vmbo-bbl doen en is het een leerling die wat meer aandacht, begeleiding en/of structuur nodig heeft? Dan is ons unieke onderwijsconcept BAASis wellicht iets voor hem of haar. We ontdekken en ontwikkelen talent.

Er is altijd een oplossing

Op OBC Huissen leggen we de focus op wat wél goed gaat. En zit er iets tegen of loopt een leerling vast? Er is altijd een oplossing. Bijvoorbeeld met de mentor, het vertrouwensteam of het Zorg Advies Team. Alles in goed overleg met u als ouders/verzorgers.

Persoonlijk onderwijs

Op onze school gaat het om méér dan kennisoverdracht. Soms leer je de belangrijkste dingen niet uit een boek, maar door een uitdagende opdracht of een goed gesprek. Onze docenten en andere medewerkers kennen de leerlingen en spelen in op wat zij nodig hebben. Persoonlijk onderwijs, dat is waar wij voor staan.

De lat ligt hoog

Op OBC Huissen geven wij invulling aan eigentijds vmbo-onderwijs dat is afgestemd op de nieuwe generatie leerlingen. De lat ligt hoog, maar het moet ook leuk blijven. We organiseren dan ook vele ludieke en leerzame (buitenschoolse) activiteiten zodat leerlingen elkaar beter leren kennen en hun grenzen verleggen.

Vertrouwen

U kunt erop vertrouwen dat wij uw kind een veilige, gezonde en inspirerende leeromgeving bieden. Wij zijn een school waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat is iets om trots op te zijn!