Vmbo-tl/gl staat voor de theoretische en gemengde leerwegen binnen het vmbo. Ben jij vooral theoretisch ingesteld? Dan zijn deze leerwegen echt iets voor jou.

Met deze leerwegen bereiden we jou voor op de vak- of middenkaderopleidingen in het mbo (niveau 3 en 4). Voor een vmbo-tl diploma doe je examen in 6 theorievakken, voor een vmbo-gl diploma doe je examen in 5 theorievakken.

Onderbouw

Heterogene en homogene brugklassen

We bieden op OBC Huissen heterogene brugklassen (ook wel dakpanklas, combinatieklas of brede brugklas genoemd) en homogene brugklassen aan. Krijg jij van jouw basisschool een dubbel advies (basis/kader of kader/theoretisch)? Dan plaatsen we je in een heterogene brugklas. In deze klassen wordt er op verschillende niveaus onderwijs aangeboden.

Talenten ontdekken en ontwikkelen

In de onderbouw kun je een talentenprogramma kiezen. Er is vast al iets wat je heel leuk vindt of waar je goed in bent. Misschien heb je  dans- of voetbaltalent, kun je mooi tekenen of ben je handig met apparatuur en bedrading. Samen gaan we jouw talenten verder ontdekken en ontwikkelen! Je kunt kiezen uit Sport, Kunst & Cultuur en Techniek.

Bovenbouw

Profiel kiezen

In de bovenbouw van het vmbo gl/tl kies je het profiel Dienstverlening & Producten. De praktijkgerichte lessen zijn binnen dit profiel. Er kan in overleg binnen de keuzevakken van dit profiel ook gekeken worden naar  andere profielen. Een breed praktisch programma: uitdagend, leuk en leerzaam!

Zorg & Welzijn

Leef jij altijd met anderen mee en ben je zorgzaam ingesteld? Zou je graag met ...

Bouwen, Wonen & Interieur

Word jij ook blij als je met je handen aan het werken bent? Dan is ...

Produceren, Installeren & Energie

Werk jij graag met je handen en heb je gevoel voor techniek? Lijkt het je ...

Dienstverlening & Producten

Ben jij zakelijk ingesteld en werk je graag met én voor mensen? Zou je graag ...