Derdejaarsleerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn (Z&W), die het keuzevak Onderhoud & Receptie volgen, zijn zelf aan de slag gegaan met het vernieuwen van het restaurant op hun afdeling. De Z&W-afdeling wordt binnenkort groots verbouwd en het restaurant kon hierbij niet achterblijven. In de Gelderlander verscheen hierover een leuk artikel.

De leerlingen hebben de afgelopen weken moodboards en plattegronden gemaakt om het restaurant een nieuwe ‘look and feel’ te geven. Z&W-docent Linde Slaats geeft aan dat de leerlingen met goede plannen zijn gekomen. “Het belooft een warme en sfeervolle ruimte te worden!”

Samenwerking met afdeling Bouwen, Wonen en Interieur
In samenwerking met de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) zijn de bouwmaterialen besteld. Tevens heeft deze afdeling meegekeken naar de kleuren, constructie en de mogelijkheden. De Z&W-leerlingen hebben in winkels inspiratie opgedaan voor de aankleding van accessoires. Ook zijn zij zelf aan de slag gegaan met het schilderwerk in de ruimte en hebben zij een heuse houten lambrisering op de wand aangebracht. Op dit moment zijn de leerlingen bezig met de afronding. De ruimte wordt nog ‘afgestyled’. Het streven is om het restaurant voor de zomervakantie te openen.

De 14-jarige Zoë van Mullen uit Arnhem: “De muren hebben wij een mooie groene kleur gegeven. Daardoor is de sfeer veel rustiger geworden. Ik vind het heel mooi geworden. Ook door de gordijnen en die mooie posters die er nu hangen.”

Lees hier het volledige artikel in de Gelderlander. Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de verbouwing.