Op vrijdag 10 november 2023 was het de ‘Dag van de Mantelzorg’. In het kader van deze dag hebben negen leerlingen van Zorg en Welzijn uit het derde leerjaar, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) bezocht. De leerlingen volgen het keuzevak ‘Kennismaking met uiterlijke verzorging’.

In brasserie ‘Lekker Aanwaayen’ in Doornenburg ontvingen zij ongeveer 40 mantelzorgers. Vervolgens kregen de mantelzorgers een manicurebehandeling van de leerlingen. Deze bestond uit een fijne handmassage en uit het lakken van nagels. De leerlingen hebben het ontzettend goed gedaan! Ze hebben klanten op een professionele wijze ontvangen, een zeer goede behandeling verzorgd én zich daarnaast ingeleefd in de verhalen van de mantelzorgers. Na afloop stond er voor de mantelzorgers én de leerlingen nog een heerlijke lunch klaar.

Buitenschools leren en samenwerken met opdrachtgevers

Als school vinden we het heel waardevol dat leerlingen buitenschools leren en samenwerken met opdrachtgevers uit de samenleving. In dit geval was dat voor SWL. Deze stichting coördineert en waardeert het werk van Mantelzorgers. De vrijwilligers van deze stichting waren oprecht blij om met de leerlingen van OBC Huissen samen te mogen werken om hun mantelzorgers in de watten te leggen. Het was een zeer geslaagde middag!

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland was bij dit mooie moment aanwezig en maakte er in hun tv-uitzending een openingsitem van. Terugkijken? Klik dan op het onderstaande tv-fragment.