Om een idee te krijgen van wat de mogelijkheden zijn voor een vervolgopleiding, gingen de vierdejaars BAASis-leerlingen op pad. Op woensdag 16 november bezochten zij verschillende mbo-opleidingen.

Astrum College

Op het Astrum College in Velp kregen onze leerlingen voorlichting en workshops over de mbo-opleidingen Zorg & Welzijn, Horeca, Business Services (zakelijke dienstverlening) en Veiligheid. Tijdens de workshops leerden zij onder andere pictogrammen maken, met de uitleg van een barista een heerlijke cappuccino zetten, tussen twee groepjes leerlingen op afstand via een portofoon contact leggen en een politieauto van Lego bouwen.

ROC Rijn IJssel

Op ROC Rijn IJssel liepen de leerlingen bij verschillende techniekopleidingen mee. Op de locatie Tech Plaza maakten leerlingen kennis met installatietechniek, engineering/metaal en elektrotechniek en op de locatie Thorbeckestraat met autoschadeherstel.

Het was zeer geslaagd! Alle leerlingen waren erg enthousiast en hebben complimenten gekregen over hun positieve bijdrage. Good job!