In week 7 en 8 van 2022 vonden er Praktische Profiel Oriëntatie (PPO) dagen plaats. Leerlingen uit het tweede leerjaar namen een kijkje bij de verschillende bovenbouwprofielen: Zorg & Welzijn (Z&W), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Dienstverlening & Producten (D&P).

Tijdens deze dagen maakten de leerlingen kennis met de bovenbouwprofielen door het maken van verschillende opdrachten. Zo kregen de tweedejaarsleerlingen bij het profiel Z&W een goede indruk van het kappersvak, kinderopvang en de keuken. Bij D&P gingen de leerlingen aan de slag met een opdracht waarbij zij zelf een fietsroute in Google Maps aanmaakten. Ook bij PIE werden de handen uit de mouwen gestoken. Zij bouwden volgens een instructie een auto. Leuk om te zien was dat er verschillende PIE-leerlingen klaarstonden om te helpen bij het maken van de opdracht. Ook bij BWI werd er hard gewerkt aan een opdracht, met een prachtig vogelhuisje als resultaat.

Profielkeuze

Door deze inspirerende en leuke dagen hebben de leerlingen een goede indruk gekregen van wat de bovenbouwprofielen precies inhouden. Het kiezen van een bovenbouwprofiel is voor de ene leerling lastiger dan voor de ander. Hopelijk weten de leerlingen nu beter wat er bij hen past en wordt het maken van de profielkeuze voor hen een stukje makkelijker…