Op 27 en 28 januari 2022 organiseerde ReVaBo de jaarlijkse timmer- en metselwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Drie leerlingen van OBC Huissen werden gevraagd om hieraan mee te doen… en met succes!

In de prijzen

De leerlingen, die het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) volgen, hebben twee ontzettend leuke dagen gehad. Derdejaarsleerling Jarno nam deel aan de metselwedstrijd. De vierdejaarsleerlingen Mark en Robin deden mee aan de timmerwedstrijd. Het was voor hen een hele ervaring. De leerlingen vonden het erg spannend, want ze wisten natuurlijk niet precies wat ze konden verwachten. Een week voor de wedstrijd werden alle deelnemers uitgenodigd om bij ReVaBo te komen oefenen. Helaas was dit voor de leerlingen niet mogelijk omdat zij in quarantaine zaten. Gelukkig lukte het de docenten om hen de dag voor de wedstrijd toch nog het een en ander uit te leggen en klaar te stomen voor de wedstrijd. En deze goede voorbereiding werd beloond. Leerling Mark eindigde in de prijzen. Een tweede plek!

Leerling Mark Kempers: “Er deden acht deelnemers mee van verschillende scholen. We moesten een inklapbare statafel maken met verschillende verbindingen. Ik vond het een best wel pittige opdracht waarbij veel gemeten moest worden en waarbij alles in een keer goed moest zijn. Daarnaast moest de statafel ook nog af binnen de gestelde tijd. Ik had nooit verwacht dat ik de tweede plaats zou winnen. Dit is mede gelukt door de tips van mijn docenten mevrouw Hassell en meneer Teunissen!” 

ReVaBo

De wedstrijd werd door ReVaBo georganiseerd en verliep goed. Het bedrijf regelde onder andere een livestream, zorgde voor het maken van foto’s en de catering.