Wat als je iets moet maken/creëren en je hebt geen inspiratie? Hoe kom je toch tot iets moois?

Tim van Esch, de zanger van Handsome Poets gaf hier vandaag, 7 juni, wat tips en voorbeelden van tijdens een interactieve voorstelling voor de talentklassen Kunst & Cultuur leerjaar 1 en 2 en Muziek 3.

Zanger Tim zong vol enthousiasme enkele bekende hits, zoals ‘Sky on Fire’, ‘Dance en The War Is Over’. Producer/gitarist Erik Schurman verzorgde de muzikale begeleiding. Daarnaast vertelde Tim hoe hij inspiratie vond voor bepaalde nummers en ook hoe hun muzikale carrière ineens in de lift kwam.  Ineens stonden ze op Lowlands en Pinkpop en waren ze te gast in radioprogramma’s en DWDD.

De leerlingen werden uitgedaagd om zelf mee te doen en aan het einde van het concert gingen (op verzoek van de tweemansformatie) de mobielen, met verlichting de lucht in.

Mooi was dat op het einde van de voorstelling verschillende leerlingen nog kwamen praten met de band. Een leerling trakteerde de band op haar zelf bedachte muziekstuk op de ukelele. Erik Schurman haakte daarop in met zijn gitaar, en het was een gigantisch goed mini-concertje.

Het optreden en de inspirerende woorden van de zanger van Handsome Poets was een inleiding voor het nieuwe thema ‘Feest’ waar de talentklassen de komende, laatste, weken van het schooljaar mee aan de slag gaan. Nu we weer naar school mogen en er steeds meer mogelijk is in het openbare leven mag dit best gevierd worden. De leerlingen gaan de komende weken werken aan dit thema waarin ze iemand in het zonnetje gaan zetten die dat na de afgelopen tijd wel kan gebruiken, zodat we het schooljaar feestelijk kunnen afsluiten.