OBC Huissen kent een goede samenwerking met ReVaBo. Met de gelden van Sterk Techniekonderwijs (STO) kunnen we het leren buiten de school nog beter inrichten. Deze keer hebben zes leerlingen, vier vmbo-k en twee vmbo-b-leerlingen, een praktisch onderdeel van het keuzevak Scheidingswanden uitgevoerd. Ze hebben in twee gemengde groepjes gewerkt.

Wat hebben de leerlingen gedaan?
De leerlingen hebben in twee dagen tijd twee scheidingswanden opgebouwd. Een scheidingswand met houten regels en één met ‘metal studs’. Dit zijn aluminiumprofielen waar je gipsplaten tegenaan schroeft. De twee wanden hebben een hoek gekregen en werden afgebouwd aan de binnen- en buitenkant. Ook hebben de leerlingen de wanden met isolatiemateriaal en rabatdelen afgewerkt.

Leerlingen lieten zich van hun beste kant zien
De leerlingen waren ontzettend enthousiast. Ze hebben tijdens deze dagen veel geleerd. De inhoud van deze leeractiviteit was goed. De manier waarop ze konden leren werd als positief ervaren. Ook de feedback van de begeleiders van ReVaBo was erg positief! De leerlingen lieten zich van hun beste kant zien en hebben zich goed ingezet. Een mooi voorbeeld van het veranderen van de context van leren. Op deze manier kan een leerling een mooie stap voorwaarts maken die op school lastig of zelfs niet mogelijk zou zijn. We hopen om samen met STO en andere partners tot nog veel andere mooie buitenschoolse onderwijsleeractiviteiten te komen.

Een leuke bijkomstigheid was dat de opdrachten zichtbaar waren tijdens de ‘Docentensafari’. Wellicht dat er hierdoor nog techniekcollega’s geïnspireerd zijn.