Het afgelopen jaar heeft OBC Huissen hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw techniek- en technologielokaal voor haar onderbouwleerlingen. Op vrijdag 17 september vond de opening plaats. Onder toeziend oog van genodigden opende een leerling het lokaal officieel met een lasergesneden sleutel. 

De werelden van techniek
Het nieuwe lokaal en de lesmethodes zijn gebaseerd op de ‘7-werelden’ van techniek. Binnen de wereld ‘Ontwerpen & Productie’ zullen leerlingen werken met machines gericht op hout-, metaal- en kunststofbewerking. Creativiteit staat centraal bij de wereld ‘Digitaal, Media & Entertainment’. Leerlingen gaan bijvoorbeeld aan de slag met virtual reality en een green screen. In de wereld ‘Wonen, Werken & Verkeer’ en ‘Energie, Water & Veiligheid’ zullen zij projectmatig werken aan duurzaamheids- en natuurvraagstukken. Bij de wereld ‘Hi-tech & Science’ is er ruimte voor de nieuwste technieken achter technologische ontwikkelingen. Zo ontdekken leerlingen meer over Lego Mindstorm, Ozobots en 3D-printers.

Michel Walburg, teamleider OBC Huissen: Het is onze maatschappelijke opdracht om jongeren te interesseren voor techniek in de breedste vorm. De ontwikkelingen op het gebied van techniek gaan razendsnel. We vinden het belangrijk om technisch en technologisch onderwijs aan te bieden dat past binnen de huidige ontwikkelingen van de samenleving. In ons nieuwe uitdagende lokaal staat nieuwe technologie centraal maar zijn we de ‘oude techniek’ zeker niet uit het oog verloren. Ook sluit het nieuwe lokaal perfect aan bij onze bovenbouwprofielen Bouwen, Wonen, Interieur (BWI) en Produceren, Installeren en Energie (PIE).” 

Spectaculaire dronefilm
Wat vliegt daar door het gebouw van OBC Huissen? Het is een drone met daaronder een 3D gesneden sleutel. De drone moest de sleutel afleveren bij het nieuwe techniek- en technologielokaal. Vervolgens de taak aan een leerling om het nieuwe lokaal met de lasergesneden sleutel te openen. Benieuwd of dat dit gelukt is? Bekijk dan het hele filmpje.

Vlog van de opening 
De opening werd mede mogelijk gemaakt door Lokaal Lokaal. Deze samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers richt de regio als klaslokaal in. Vlogster Annabel bracht de opening in beeld door middel van een leuke vlog! Bekijk hieronder het filmpje op de website van Lokaal Lokaal.