Derdejaarsleerlingen van de gemengde leerweg, die het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) volgen, kregen een speciale opdracht. Zij mochten namelijk aan de slag met het maken van een plan voor het vernieuwen en herinrichten van hun schoolplein en de kleinere binnentuin. Dit om het schoolplein uitnodigender te maken en om voor in de pauzemomenten meer zitruimte te creëren.

De leerlingen zijn in groepjes aan de slag gegaan en door middel van moodboards en maquettes hebben zij laten zien wat zij graag aangepast zouden zien. Voor de uitvoering hebben zij rekening gehouden met een concreet beschikbaar gesteld budget. Vervolgens hebben op donderdag 20 oktober alle groepjes hun plannen persoonlijk aan de directeur van OBC Huissen gepresenteerd. De directeur heeft alle plannen verzameld en met de betrokken docenten een keuze gemaakt uit de verschillende ontwerpen. Er zijn ontzettend veel leuke ideeën door de leerlingen bedacht. 

Naast dat de leerlingen zelf inspraak hebben over hoe hun schoolplein eruit komt te zien, is het bijzonder dat er ook andere afdelingen bij dit project betrokken zijn. Zo worden er bankjes gemaakt door leerlingen van de afdeling Produceren, Installeren en Energie (PIE) in samenwerking met de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Ook gaan leerlingen zelf aan de slag om zitjes te renoveren. Dit is een mooi voorbeeld van hoe verschillende disciplines samenkomen en van hoe leerlingen betrokken worden bij hoe hun eigen schoolplein eruit komt te zien. 

Het streven is om de complete herinrichting begin van het nieuwe jaar gereed te hebben.