Alle vierdejaarsleerlingen van OBC Huissen hebben het schooljaar 23-24 deelgenomen aan de module Ondernemerschap. Iedere leerling ontving een startkapitaal van maximaal € 20,00 van school, waarmee ze in groepjes van twee tot drie leerlingen hun eigen bedrijfjes begonnen.

Van alle markten thuis

De leerlingen verkochten hun (zelfgemaakte) producten of boden hun diensten aan bij onder andere de kerstmarkt. Ze kozen voor verschillende ondernemingen, variërend van zelfgemaakte producten zoals vogelhuisjes, sieraden, borrelplanken en kunst. Ook bedrijfjes waarbij heerlijke (zelfgemaakte) lekkernijen en dranken werden verkocht, waren goed vertegenwoordigd. Op de kerstmarkt was zelfs een oliebollenkraam te vinden. Uiteraard verkochten leerlingen ook kerstgerelateerde items, zoals kerstkransen, kerstbakjes en kerstballen en -accessoires.

 

Doel ondernemerschap

Het doel van de module was om winst te maken en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. De leerlingen mochten de helft van de winst zelf houden. De andere helft van de winst doneert de school aan KWF Kankerbestrijding. Totaal hebben de leerlingen het mooie bedrag van € 511,79 verdiend voor dit goede doel. Zij zijn bijzonder trots dat ze dit bedrag aan KWF Kankerbestrijding kunnen schenken.