Het afgelopen schooljaar 22-23 hebben alle vierdejaarsleerlingen van OBC Huissen de module Ondernemerschap gevolgd. De leerlingen kregen van school een startkapitaal van maximaal € 20,00 per persoon. Met dit bedrag hebben de leerlingen, in groepsverband van twee tot drie leerlingen, eigen bedrijfjes opgestart.

Van alle markten thuis

Onder andere tijdens de kerstmarkt verkochten de leerlingen hun (zelfgemaakte) producten of boden zij hun diensten aan die zij voor hun eigen onderneming bedachten. Leerlingen kozen voor het opstarten van een bedrijf in zelfgemaakte producten zoals vogelhuisjes, sieraden, borrelplanken en kunst. Ook ondernemingen waarbij heerlijke (zelfgemaakte) lekkernijen en dranken werden verkocht, waren goed vertegenwoordigd. Op de kerstmarkt was zelfs een oliebollenkraam en een autowasstraat te vinden. Bedrijfjes die kerstkransen, kerstbakjes en kerstballen en -accessoires verkochten waren ook favoriet bij de leerlingen. 

 

Doel ondernemerschap 

Het doel van de module was om winst te maken en uiteraard om te leren ondernemen. De leerlingen mochten de helft van de winst zelf houden. De andere helft van de winst komt ten goede aan het goede doel KWF Kankerbestrijding. Totaal hebben alle vierdejaarsleerlingen het mooie bedrag van € 347,74 verdiend voor dit goede doel. Het groepje leerlingen met de hoogste opbrengst mocht de voucher voor KWF symbolisch overhandigen aan Joeri Vonk, directeur van OBC Huissen. Zij zijn ontzettend trots dat de school dit donatiebedrag aan KWF Kankerbestrijding kan overhandigen.

Het groepje leerlingen met de hoogste opbrengst, overhandigt de voucher voor KWF symbolisch aan Joeri Vonk, directeur van OBC Huissen
Het groepje leerlingen met de hoogste opbrengst, overhandigt de voucher voor KWF symbolisch aan Joeri Vonk, directeur van OBC Huissen