Aan het begin van het schooljaar 2021-2022 opende OBC Huissen een gloednieuw techniek- en technologielokaal. Sinds kort werken de onderbouwleerlingen met lasersnijders, 3D-printers, Ozobots en andere nieuwe technologieën. Hoe vergaat het de onderbouwleerlingen en techniekdocenten in de nieuwe lesruimtes? In de Gelderlander verscheen hierover een leuk artikel, bekijk hier het volledige artikel.

Daan Stevens, techniekdocent van de onderbouw, is net als de leerlingen erg enthousiast over het nieuwe techniek- en technologielokaal. ,,Het is mooi dat leerlingen hier op school kennis kunnen maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Naast zagen, boren en opmeten leren ze hout en kunststof snijden en graveren met een laserstraal.”

Ervaringen leerlingen

Naast dat de leerlingen het nieuwe lokaal er prachtig uit vinden zien, werken ze ook graag met de nieuwe technologie. De lasersnijder is bij de leerlingen Jill de Wit en Isa Peperkamp favoriet. Met de lasersnijder is het ook mogelijk om een foto te graveren. Jill en Isa hebben net een foto van hen samen op hout laten graveren. Het bedienen van het apparaat vinden ze minder moeilijk dan dat het lijkt. Het instellen is eenvoudig en met een druk op de knop werkt het apparaat al.

Gelden Sterk Techniekonderwijs

Mede door de gelden die zijn vrijgemaakt door de overheid in het kader van Sterk Techniekonderwijs heeft OBC Huissen een modern technologielokaal weten te realiseren.