Leerlingen van BAASis onderbouw haalden met verschillende acties een fantastisch bedrag op van € 779,88 voor Serious Request en Stichting ALS Nederland. Op dinsdag 19 december waren zij, onder begeleiding van de betrokken docenten, bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen om dit bedrag persoonlijk te overhandigen. Wat een topprestatie van de leerlingen!

Bij BAASis werken de leerlingen per periode met een thema. De laatste periode van het jaar werkten de eerste- en tweedejaarsleerlingen aan het thema ‘Red de wereld’. Het bedenken van acties om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland stond hierbij centraal. In de eerste weken dachten de leerlingen na over verschillende acties, hoe deze uit te voeren en ook kregen de leerlingen bezoek van Bram, die lijdt aan deze vreselijke ziekte ALS. Dit maakte veel indruk op de leerlingen en zorgde voor veel motivatie voor het uitvoeren van de acties.

Inzamelingsactie

De leerlingen bedachten hele leuke inzamelingsacties en zijn hier vervolgens mee aan de slag gegaan. Ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Zo startten zij onder andere een hondenuitlaatservice, bakten en verkochten koekjes, wasten auto’s, zamelden lege flessen in, organiseerden een FIFA-toernooi en nog veel meer!

 

Bekijk hieronder het live-fragment van de overhandiging van het bedrag bij het Glazen Huis van 3FM Serious Request.