Het thema ‘Red de wereld’ stond de afgelopen periode voor de BAASis-leerlingen uit het eerste leerjaar centraal. Aan de leerlingen de opdracht om een actie voor een goed doel te verzinnen. Zij konden kiezen uit vier goede doelen: WNF, Greenpeace, Plastic Soup Foundation of Natuurmonumenten. Ook kwam een gastdocent van Plastic Soup Foundation op onze school langs om een gastles te geven over de gevaren, uitdagingen en mogelijke oplossingen van plasticsoep.

Jurre, BAASis-docent: “Het is belangrijk dat leerlingen leren over duurzaamheid en leren goed met de aarde om te gaan. Zij zijn de toekomst!”

Iedere dinsdag werkten de leerlingen twee uur aan het thema en twee uur aan de actie-opdracht. De intensieve samenwerking in de groepjes was bij deze opdracht erg kenmerkend.

Eerstejaars BAASis-leerlingen Stein, 14 jaar, en Sam, 12 jaar, “We hebben het goede doel WNF gekozen. Voor de actie hebben we zelf een actietekst geschreven en posters gemaakt. Deze hebben we in de school opgehangen. Ook hebben we een houten doosje met een slot gemaakt. Het doosje hebben we op het BAASis-leerplein neergezet en we zijn in de school langs gegaan voor donaties maar ook voor het ophalen van plastic-afval. We hebben geleerd dat er veel kleine stukjes plastic in de natuur liggen waaraan veel dieren doodgaan en dat je dus nooit plastic in de natuur moet weggooien. We helpen hiermee de wereld, de dieren en onze eigen toekomst!