Derdejaarsleerling Thom volgt het profiel Produceren, Installeren, Energie (PIE). In coronatijd is het opdoen van praktijkervaring lastig, maar Thom regelde het zelf bij een installatiebedrijf.

Installatiebedrijf Hullenaar Balk was bezig met een installatieklus op OBC Huissen. Thom schoot de installatiemonteur spontaan te hulp. De huisinstallateur was erg onder de indruk van zijn werk. Ze waren zelfs zo van hem onder de indruk, dat het Thom zelfs een plek heeft opgeleverd waar hij nu praktijkervaring opdoet. Op vrijdag loopt Thom nu mee bij het installatiebedrijf. Hij legt, onder toezicht, elektriciteit aan en verhelpt stroomstoringen. Thom: “Ik vind dit machtig interessant werk’’.

Extra gemotiveerd

Thom heeft op de vrijdag vrijstelling van de les PIE. Mede door corona bood zijn aangepaste rooster de mogelijkheid om mee te draaien. Dit heeft hem zo gemotiveerd, dat hij voor andere vakken harder is gaan werken. De onvoldoendes die hij had staan heeft hij inmiddels weggewerkt. Dit is een prachtig voorbeeld van wat corona ook, in positieve zin, kan betekenen!