Lorena (14 jaar)
“Ik volg het bovenbouwprofiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) op OBC Huissen en zit in leerjaar 3. Van alle profielen leek deze richting mij het leukst. Later wil ik iets met het ontwerpen van kleding of gebouwen gaan doen. Bij BWI leer je ook een beetje ontwerpen, maar dan met werkstukken. ”

 

 

Waarom zij voor OBC Huissen en BWI koos?

Haar schoolkeuze viel op OBC Huissen, omdat al haar vrienden naar OBC Huissen gingen, de school dicht bij haar huis is en natuurlijk omdat ze de school leuk vond.

Van alle bovenbouwprofielen vond Lorena BWI het leukst. Bij alle bovenbouwprofielen heeft ze minilessen gevolgd. Tijdens deze les maakte ze een houtwerkstuk met een bloempot. Dat vond ze erg leuk om te doen. Het écht iets bij elkaar zien komen en het helemaal zelf maken sprak haar aan.

Wat zo leuk is aan BWI

Lorena is net begonnen aan haar derde leerjaar en haar eerste BWI-werkstuk, maar voelt zich meteen helemaal op haar plek hier op de afdeling. Het voorbereidende werk, het tekenen en uitwerken, van de opdracht koste haar veel tijd. Het allerleukste aan de opdracht vindt zij het werken met gereedschap en het maken van dingen. Lorena: “Het lijkt me erg leuk om straks schetsen te maken en dan zelf helemaal uit te werken. Ik vind het ook leuk dat we vrouwelijke docent hebben. Dit laat goed zien dat vrouwen dit vak ook kunnen kiezen. Het is een beetje een voorbeeld. Wat ik ook fijn vind is dat je focus kunt hebben en je niet met van alles tegelijk bezig bent maar je werkt je opdracht stap voor stap af.” 

Trots

De derdejaarsleerling is pas net met haar eerste werkstuk bezig maar het lijkt haar superleuk om een keer een opdracht te doen met het maken van meubels. Het lijkt haar gaaf om bijvoorbeeld een stoel te maken maar dan iets echt origineels te maken en niet iets standaards. “Iets waar je echt je creativiteit bij kunt gebruiken”, aldus Lorena. Sterke handen hebben, het gereedschap goed kennen, creatief zijn, goed kunnen rekenen en ruimtelijk inzicht hebben, benoemt ze als punten die je nodig hebt voor dit profiel. Lorena: “Ook moet je wel goed kunnen rekenen want afmeten moet je precies doen en je moet ruimtelijk inzicht hebben om bijvoorbeeld een werktekening te kunnen snappen.”