Naast docenten en onderwijs ondersteunend personeel zijn er op school ook vrijwilligers werkzaam die OBC Huissen op verschillende vlakken ondersteunen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Één van hen is Samir Khochaba. Hij helpt al twee jaar op maandag en donderdag op de afdeling Produceren, Installeren & Energie (PIE).

Syrië
Samir komt uit Syrië, hier had hij een metaalbedrijf. Hij is eerst zonder zijn gezin naar Nederland gevlucht, weg van het oorlogsgeweld in Noord-Syrië. Nu woont hij met zijn vrouw en drie kinderen in Huissen.  “Ik kwam langs OBC Huissen en zag het metaal. Ik wilde hier graag werken maar ik kon de taal nog niet goed spreken en een mailtje sturen was daarom te moeilijk. Daarom heb ik drie jaar gewacht. Toen kon ik voldoende goed schrijven om een mail te sturen en te vragen of ik als vrijwilliger kon helpen.”

Nederlandse taal
Samir gaat ook twee keer in de week naar ‘school’ (Stichting Welzijn Lingewaard) waar hij inmiddels Nederlands op B1 niveau leert. Hij vindt de Nederlandse taal nog steeds lastig. “Als ik beter Nederlands praat dan kan ik ook beter de docenten en de leerlingen helpen.“

Naast het vrijwilligerswerk bij ons op school helpt Samir in de kerk in Huissen en start hij bij Mea Vota als vrijwilliger. Stilzitten is er voor Samir dus niet bij!