Op donderdag 24 maart stond ook voor de derdejaarsleerlingen van OBC Huissen de Betuwe On Stage Doe-Dag op het programma. De leerlingen zijn bij verschillende bedrijven op werkbezoek geweest om een dag mee te lopen en hun (beroeps)netwerk op te bouwen. Wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard gaf om 08.30 uur het startsignaal op onze school. In de middag was het de beurt aan burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van gemeente Overbetuwe om het startsignaal voor het middagprogramma af te geven.

Betuwe On Stage

Betuwe On Stage wordt georganiseerd voor de vmbo-leerlingen van OBC Huissen, OBC Elst, OBC Bemmel en Hendrik Pierson College Zetten en het Citadel College. Ruim 120 bedrijven uit de gemeente Lingewaard en Overbetuwe openden hun deuren voor meer dan 750 leerlingen. Het geeft de vmbo-leerlingen meer zicht in wat er allemaal bij een bepaald beroep komt kijken. Daarnaast is het ook een waardevolle netwerkervaring. Bij eerdere edities zijn namelijk eerste contacten voor langere stages en zelfs banen gelegd.

Winactie

De leerlingen werd gevraagd om een kenmerkende foto van hun Doe-Dag met de hashtag #betuweonstage te delen. Op de foto zien moest duidelijk te zien zijn over welk beroep en/of bedrijf het gaat… De meest creatieve foto’s zijn gedeeld. Bekijk de foto’s hieronder in de fotoslider. Met het insturen van de foto maakten de leerlingen kans om leuke prijzen te winnen.