Nieuwe schoolgids staat online!

De schoolgids 2020 - 2021 staat online. Klik hier om de gids te downloaden.

Feestelijke diploma-uitreiking

De diploma-uitreiking van dit schooljaar ziet er door alle coronamaatregelen anders uit dan normaal. Een blik vol creativiteit en flexibiliteit is opengetrokken en zo wist ook OBC Huissen er toch nog iets bijzonders van te maken!

Geslaagd? Van harte gefeliciteerd!

De resultaatverbetertoetsen (RV-toetsen) zijn gemaakt en de definitieve uitslagen zijn bekend. De examenuitslagen van OBC Huissen:
vmbo-b:  97% 
vmbo-k:  98%
vmbo-g:  100%

Derdejaars leerlingen geslaagd voor vervroegd examen in een vak

De examenuitslagen van schooljaar 2019-2020 zijn bekend gemaakt. Dit jaar in verband met het coronavirus onder andere omstandigheden. Het centraal examen kwam te vervallen en de resultaten van de schoolexamens vormen de basis voor het behalen van het diploma dit schooljaar. OBC Huissen is trots op alle mooie behaalde resultaten!

OBC Huissen verwelkomt haar leerlingen weer!

Per dinsdag 2 juni bieden we weer gedeeltelijk onderwijs op school aan. Dit nog steeds in combinatie met afstandsonderwijs (thuis). Uiteraard volgen wij de coronamaatregelen en -adviezen op van het RIVM. Daarnaast volgen wij ook de aanvullende voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne op uit een voorlopig protocol 'Opstart vo' van de VO-raad.

Laatste nieuws over het coronavirus

Voorgezet onderwijs na de zomervakantie weer volledig open
Het voortgezet onderwijs heropent na de zomervakantie weer volledig, mits het coronavirus in de tussentijd niet oplaait. De volledige heropening gebeurt na de zomervakantie wel op een aangepaste manier. Leerlingen en onderwijspersoneel moeten namelijk altijd 1,5 meter afstand houden van elkaar. Voor leerlingen onderling geldt de afstandsregel per 1 juli niet meer. 

Open dag OBC Huissen

Op zaterdag 8 februari 2020 opende OBC Huissen haar deuren voor toekomstige voorgezet onderwijsleerlingen, hun ouders en andere belangstellenden. Het was een perfecte dag om een bezoek te brengen aan de open dag. Was jij er ook?

Minilessen bezocht door groep 7 en 8

Op woensdag 5 februari 2020 bezochten groep 7 en 8-leerlingen onze minilessen. De minilessen zijn een mooie manier om een goede indruk van de verschillende afdelingen en vakken op OBC Huissen te krijgen.

Leerlingen door naar volgende ronde Vakkanjers

OBC Huissen werd verrast door een bezoek van Vakkanjer Scout. ✌️ Anouk en Grietje brachten een bezoek aan schoolwinnaars op een aantal scholen. 

Leerlingen organiseren Paarse Vrijdag

Vrijdag 13 december is het Paarse vrijdag. Paarse Vrijdag is de dag waarop scholieren en docenten door het dragen van de kleur paars aangeven het belangrijk te vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school. De herkenbare kleur van OBC Huissen is paars. Een extra reden om vrijdag Paarse Vrijdag te vieren!

Huissen is een stuk schoner

Maandag 2 december hebben onze leerlingen, in samenwerking met IVN en gemeente Lingewaard, een opruimactie gehouden. Samen met leerlingen uit groep 7/8 van basisschool 'Binnenstebuiten' uit Huissen hebben zij in Huissen zwerfafval opgeruimd om Lingewaard schoner te maken.

OBC leerlingen 'winners of the match' op de beursvloer

Op maandagavond 25 november organiseerde de Oost-Betuwse Uitdaging voor de 4de keer een beursvloer voor ondernemers, verenigingen en stichtingen in de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe. Doelstelling is om elkaar, met gesloten beurs, te ondersteunen.

G3 ruimt op!

De leerlingen uit G3A/G3B gaan een opruimingsactie organiseren in opdracht van gemeente Lingewaard en  IVN natuureducatie

Officiële opening BAASis

Onder toeziend oog van leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en docenten is 'BAASis' op dinsdag 12 november officieel geopend door mevrouw H. Witjes, wethouder van de gemeente Lingewaard.

Een angstaanjagende Halloweenparty

Op vrijdagavond 8 november beleefden leerlingen én docenten angstaanjagende avonturen op school... Het allereerste schoolfeest van dit jaar stond namelijk in het teken van Halloween! 

[12 3 4 5  >>