Laatste nieuws over het coronavirus

Het kabinet heeft zondag 15 maart 2020, zoals iedereen heeft kunnen vernemen, aanvullende maatregelen genomen in strijd tegen het coronavirus. Voor het primaire en voortgezet onderwijs geldt dat de scholen gesloten moeten blijven. Dit betekent dat ook OBC Huissen in ieder geval tot en met 6 april gesloten zal zijn.

Open dag OBC Huissen

Op zaterdag 8 februari 2020 opende OBC Huissen haar deuren voor toekomstige voorgezet onderwijsleerlingen, hun ouders en andere belangstellenden. Het was een perfecte dag om een bezoek te brengen aan de open dag. Was jij er ook?

Minilessen bezocht door groep 7 en 8

Op woensdag 5 februari 2020 bezochten groep 7 en 8-leerlingen onze minilessen. De minilessen zijn een mooie manier om een goede indruk van de verschillende afdelingen en vakken op OBC Huissen te krijgen.

Leerlingen door naar volgende ronde Vakkanjers

OBC Huissen werd verrast door een bezoek van Vakkanjer Scout. ✌️ Anouk en Grietje brachten een bezoek aan schoolwinnaars op een aantal scholen. 

Leerlingen organiseren Paarse Vrijdag

Vrijdag 13 december is het Paarse vrijdag. Paarse Vrijdag is de dag waarop scholieren en docenten door het dragen van de kleur paars aangeven het belangrijk te vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school. De herkenbare kleur van OBC Huissen is paars. Een extra reden om vrijdag Paarse Vrijdag te vieren!

Huissen is een stuk schoner

Maandag 2 december hebben onze leerlingen, in samenwerking met IVN en gemeente Lingewaard, een opruimactie gehouden. Samen met leerlingen uit groep 7/8 van basisschool 'Binnenstebuiten' uit Huissen hebben zij in Huissen zwerfafval opgeruimd om Lingewaard schoner te maken.

OBC leerlingen 'winners of the match' op de beursvloer

Op maandagavond 25 november organiseerde de Oost-Betuwse Uitdaging voor de 4de keer een beursvloer voor ondernemers, verenigingen en stichtingen in de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe. Doelstelling is om elkaar, met gesloten beurs, te ondersteunen.

G3 ruimt op!

De leerlingen uit G3A/G3B gaan een opruimingsactie organiseren in opdracht van gemeente Lingewaard en  IVN natuureducatie

Officiële opening BAASis

Onder toeziend oog van leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en docenten is 'BAASis' op dinsdag 12 november officieel geopend door mevrouw H. Witjes, wethouder van de gemeente Lingewaard.

Een angstaanjagende Halloweenparty

Op vrijdagavond 8 november beleefden leerlingen én docenten angstaanjagende avonturen op school... Het allereerste schoolfeest van dit jaar stond namelijk in het teken van Halloween! 

Kom je ook naar de Techniekdag op 5 oktober?

Bezoek aanstaande zaterdag (5 oktober) de stand van OBC Huissen op de Techniekdag in Arnhem. Onze afdelingen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) zijn hier vertegenwoordigd.

Nieuwe schoolgids staat online!

De schoolgids 2019 - 2020 staat online. Klik hier om de gids te downloaden.

Leerlingen doneren € 955,05 aan KWF

Het afgelopen schooljaar hebben alle vierdejaarsleerlingen de module ondernemerschap gevolgd. De leerlingen kregen een startkapitaal van school (maximaal € 20,00 per persoon). 

Geslaagd? Van harte gefeliciteerd!

De examenuitslagen van OBC Huissen na het tweede tijdvak:
vmbo-b: 100%
vmbo-k: 97%
vmbo-g: 85%

Been there... Done that

Van 24 t/m 28 juni 2019 zijn de derdejaarsleerlingen naar Londen geweest. In deze bruisende stad hebben zij verschillende highlights bezocht. Het doel van de reis was het opdoen van een ervaring in het buitenland. 

[12 3 4 5  >>