Laatste nieuws over het coronavirus

Voorgezet onderwijs na de zomervakantie weer volledig open
Het voortgezet onderwijs heropent na de zomervakantie weer volledig, mits het coronavirus in de tussentijd niet oplaait. De volledige heropening gebeurt na de zomervakantie wel op een aangepaste manier. Leerlingen en onderwijspersoneel moeten namelijk altijd 1,5 meter afstand houden van elkaar. Voor leerlingen onderling geldt de afstandsregel per 1 juli niet meer. 

Met klachten niet naar school
Medewerkers en leerlingen die zelf coronaklachten hebben óf gezinsleden met deze klachten komen niet naar school. Dat geldt ook voor medewerkers en leerlingen die in de risicogroep zitten of waarvan gezinsleden tot de risicogroep behoren. Dit gebeurt in overleg met de school en eventueel een arts. Leerlingen krijgen dan onderwijs op een andere wijze aangeboden. Medewerkers en leerlingen met klachten kunnen worden getest of ze het virus hebben.

Veiligheid 
We willen borgen dat alle leerlingen weer volledig naar school komen, mits dit verantwoord is met de geldende regels en afspraken. Indien er legitieme redenen zijn om niet naar school te mogen komen, dan bieden we onderwijs op afstand aan. Uiteraard houden wij ons aan de coronamaatregelen en -voorschriften van de overheid. Daarnaast heeft de VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs) een voorlopig protocol 'Opstart vo' opgesteld voor alle middelbare scholen. Daarin staan bijvoorbeeld ook aanvullende voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne die wij opvolgen. Het volledige protocol kunt u lezen op de site van de VO-Raad.

Klik hier voor meer informatie via de 'meest gestelde vragen'.

Laatst aangepast op:

07 juli 2020