Voorlichtingsavond jonge mantelzorgers

Wanneer

dinsdag, 11 december 2018 om 19:30

Omschrijving

Een chronische ziekte, beperking, psychische stoornis of verslaving van een kind heeft vaak een grote impact op het gezin en vraagt veel aandacht, inlevingsvermogen, geduld en energie. Niet alleen ouders, maar ook andere leden van het gezin krijgen te maken met de consequenties, te weten de zogenaamde brussen (broers en zussen) of jonge mantelzorgers.

Spreker tijdens deze themabijeenkomst is Loïs Bruessing, schrijfster van het boek ‘Dus ik ben een ‘brus’. 

Lois Naomi Bruessing (1993) groeide als brus en jonge mantelzorgster op in Utrecht. Hier studeerde ze Ecologische Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht. Met een broertje met MCDD, een  meervoudige complexe ontwikkelingsstoornis, een moeder met borstkanker en een vader met Multiple Sclerosis, besloot ze een boek te schrijven voor mensen zoals zij.

Hoe zorg je als ouder dat je andere kind(eren) genoeg aandacht krijgt. Voel je je tekort schieten, of enigszins schuldig? Hoe is het voor de brussen/jonge mantelzorgers in je gezin. Dit soort zaken komen aan de orde deze avond. Loïs vertelt over haar ervaringen en er kunnen vragen aan haar gesteld worden. Zij geeft tips en handvatten aan ouders.